След 8-годишно издирване арестуваха Гаве в Милано

Източник: "24 часа"
След 8-годишно издирване от Интерпол властите в Милано аруставаха благоевградчския убиец Венцислав Димитров-Гаве.
Той е задържан на 30 юни 2015 г. в Италия. 
 
Срещу него има европеска заповед за арест, издадена за привеждане в изпълнение на наказание от 10 години лишаване от свобода при строг затворнически режим за убийство.
 
С присъда, влязла в закона сила на 9 юли 2007 г. Гаве е признат за виновен в това, че на 28.12.1996 г. около 03.00 часа в Благоевград, на ул. Климент Охридски” № 25 в дома на Стефан Манов умишлено е умъртвил Кирил Георгиев Ангелов.
Незабавно след влизане на присъдата в сила Окръжна прокуратура - Благоевград е изпратила препис от присъдата на Областно звено „Охрана” в Благоевград и на Началника на затвора в Бобов дол за изпълнение.
 
След като в прокуратурата е постъпила информация, че Димитров се укрива, е изготвена Европейска заповед за арест на лицето, която на 14.11.2007 г. е изпратена на Дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество” при НСП гр. София.
 
Въз основа на посочената по-горе заповед, Венцислав Димитров е задържан в Милано.
 
Главният прокурор Сотир Цацаров ще изготви искане за екстрадиция на осъдения  Димитров за изтърпяване на наказанието “Лишаване от свобода” за срок от 10 години.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK