След 72-часова работа! Влаковете в Кресненско тръгват довечера

Снимка: Infomreja.bg

Започна възстановяването на изпокъсаните 20-метрови релси от дерайлиралия преди 64 часа влак в Кресненското дефиле.

Локомотивът бе изтеглен още вчера следобед от ж.п. влекач, а преди това сутринта специализирана техника работеше по изправянето му на релсите.

С хидравлични чукове беше разбита и 50-тоннта скала, причинила инцидента, а късовете от нея бяха разчистени от багер, така че релсите да са свободни.

Днес се очаква да бъде напълно възстановено трасето за движението на влаковете по направлението – София- Кулата и международния София – Атина. Очакванията това да се случи 48 часа след инцидента не се сбъднаха благодарение на тежките метеорологични условия на дъжд и сняг, в които работиха от вторник хората.

Преди полагането на инцидентния участък от релсите специалисти нивелираха мястото и поставиха траверсите, както и подредиха баластрата на ръка.

„Продължаваме аварийно-възстановителните работи, влиза пробивна машина, очакваме и вагони с баласт за да баластрираме, след това възстановяваме контактната мрежа. Ако се наложи ще се извърши обрушване на ската, за да предпазим железния път. Надявам се в късния след обяд да възстановим движението на влаковете”, обясни инж. Бисер Минчев - главен ревизор по безопасността на НКЖИ.

Алпинистите, които днес ще извършват ново обследване и обрушване на опасните скали в района, са категорични, че свлачището е в резултат на труса от сутринта в понеделник, плюс падналите дъждове.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK