Слаба активност, объркани списъци отказват хората от вот

снимки: infomreja.bg

Продължава да е ниска избирателната активност на територията на Кюстендилска област. Едва 10,43% от хората са упражнили правото си на глас за бъдещето на ядрената енергетика.

Изключително малко хора гласуват и в смесените секции на територията на община Кюстендил. “Хората се объркват. Има разместени улици. Едни трябва да гласуват в Текстила, други в Селскостопанския техникум. Много е сложно. Да не говорим, че отдалечеността на жителите от квартал “Изток” ги демобилизира. Никой не иска да се вдигне специално за гласуването и да дойде до града”, коментира представител на СИК, който е жител на квартала.

Прави впечатление и фактът, че голяма част от хората не разбират самия въпрос на референдума. “Не разбрах точно какво трябва да решим. Дали съм “ЗА” АЕЦ Белене или въобще “ЗА” изграждането на ядрена електроцентрала. Ма като се замисля май е по-добре ток да има”, твърди възрастна дама от квартал “Бузлуджа” в Кюстендил.

“Едва 14% е избирателната активност при нас до 14 часа. Едва двама човека с увреждания са дошли да гласуват.Не сме имали хора, който да пожелаят да гласуват с придружител. Очакваме хората да се активизират към 18 часа. Надеждата ни е избирателната активност да достигне поне 20 %”, обяви Дияна Исакова - председател на 33 избирателна секция, предназначена за хора с увреждания.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//