„Скъпа, Елена Сергеевна” очаква зрителите на фестивала „Тара-ра-бумбия”

снимка: infomreja.bg, архив

Днес от 19 часа на голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров” в Благоевград Сдружение „Реплика” ще представи „Скъпа, Елена Сергеевна”. Спектакълът на режисьора Мартин Киселов е част от петия фестивален ден на „Тара-ра-бумбия”.

Постановката, написана преди 32 години, е актуална и днес. В дните на абитуриентски балове, идеята, която се ражда на авторката Людмила Разумовская за кражба на матурите, звучи интересно, закачливо и точно на място.

Малки и големи ще се забавляват със сюжета на пиесата. Той се основава на фундаментални въпроси на нравствеността. Текстът е за четирима абитуриенти, които решават да изненадат  учителката си по математика по случай рождения й ден като отиват в дома й с цветя, подаръци и шампанско.

Не след дълго обаче те разкриват истинската цел на посещението си, а именно да вземат ключа от касата, в която са изпитните им работи от матурата. Събитията се развиват по неочакван за всички начин. От душата на всеки ученик излизат дълбоко скрити демони. В ролите аудиторията на благоевградския театър ще види Ангелина Славова, Милко Йовчев, Благой Бойчев, Ева Данаилова и звездата от младежкия сериал ''Революция Z'' Никола Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK