Ски надпревара в Пирин, спортистите от Банско отново отлични

Снимка: Община Банско

Наградите на състезателите бяха връчени от кмета на община Банско

Младите ски надежди на Ски клуб "Банско", Ски клуб "Юлен" и турската "Метрополитан" - Община Ерзурум премериха сили в приятелска надпревара по пистите на Тодорка. Момичета и момчета от ски клубовете на двете общини се състезаваха за купа „Банско-Ерзурум”. В две възрастови групи те се спускаха по трасетата на гигантски слалом и слалом.

В гигантския слалом при по-големите момичета победителки са Виктория Вачева, Стефани Вълева и Мелек Чемре Ергюн. При по-малките – Станислава Слаева, Елена Главчева и Михаела Билярова. В по-високата възраст при момчетата – Борислав Хаджистоянов, Иван Кузманов и Али Доламан; до 14 години – Умут Акташ, Емиран Йълдъз и Иво Мутафчиев.

Класирането в слалома при момичета до 16 години – Симона Цекова, Стефани Вълкова и Мелек Чемре Ергюн; до 14 години – Станислава Слаева, Елена Главчева и Михаела Билярова. При момчетата до 16 години - Борислав Хаджистоянов, Иван Кузманов и Али Доламан; до 14 години - Умут Акташ, Емиран Йълдъз и Иво Мутафчиев.

На състезание – като на състезание. Имаше и носители на купи, и медалисти, и малко по-бавни, и дисквалифицирани, но настроението сред всички беше на най-високо ниво.

Наградите на състезателите бяха връчени от кмета на община Банско Иван Кадев и секретаря на Метрополитан Община Ерзурум Зафер Айнали.

Двете общини пък получиха почетни купи в знак на доброто бъдещо партньорство. След успешното приключване на съвместния проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”, предстои подписване протокол за побратимяване между Банско и Ерзурум.

Делегацията на турската Метрополитан Община Ерзурум е на двудневно посещение в община Банско. Визитата е в рамките на заключителния етап на общия проект „Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда”. Турската делегация е водена от главния секретар на Метрополитан Община Ерзурум г-н Зафер Айнали. В нейния състав са включени ръководители, треньори и състезатели от местния ски и сноуборд клуб.

Кметът Иван Кадев и неговият екип поздравиха гостите и изразиха увереност, че установените връзки по време на изпълнението на проекта в бъдеще ще прераснат в постоянни отношения. Кметът на Банско благодари за съвместната работа, за която общината беше наградена с приз в категория „Международно сътрудничество” от авторитетното турско списание „Йозел калем”.

Г-н Айнали връчи подписания от кмета на Метрополитан Община Ерзурум г-н Мехмет Секмен Протокол за побратимяване с Община Банско. Такъв ще бъде подписан и от кмета на Банско Иван Кадев, след одобрение от Общинския съвет на сесията му в края на януари. „Статутът на побратимени градове ще даде възможност да развием нашето сътрудничество в различни дейности и проекти, които да са от полза и за двете общини”, подчерта кметът на Банско.

Гостите от Турция разгледаха музеите и старинната част на Банско и се запознаха с туристическата и спортната инфраструктура в ски зоната.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK