Скандал и физически сблъсъци в парламента

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

"Възраждане" окупираха трибуната в НС, депутатите решиха да се изказват от място

Депутати от "Възраждане" се опитват да изключат звука от колоните в пленарната зала, докато председателят на енергийната комисия Делян Добрев представя от място доклада за промени в Закона за прилагане на ограничителните мерки спрямо Русия. Стигна се до спречкване между отделни народни представители от "Възраждане" и Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС. Това доведе и до по-сериозен сблъсък между групата на ДПС и на "Възраждане". Петър Петров от "Възраждане" поиска пленарното заседание да бъде прекратено, пише БТА.

Извънредното заседание на парламента бише открито с регистрирани 121 депутати в пленарната зала. Още преди началото му депутатите от „Възраждане“ отново бяха пред парламентарната трибуна. Пред журналисти в Народното събрание Цвета Рангелова обяви, че продължават с блокирането на трибуната на парламента до възстановяването на нормалната му работа.

Това пречи на колегите им от останалите парламентарни групи да се изказват от трибуната. В тази връзка председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изказват от място, залата гласува "за". Така от място Теменужка Петкова поиска, а мнозинството прие да започне с обсъждане на таксата за транзит на руски газ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK