СК „Евротрамп” - Кюстендил отново с призови места от турнир в Италия и държавно първенство в София

Снимки: СК "Евротрамп"

Възпитаниците на Спортен Клуб по скокове на батут „Евротрамп“ - Кюстендил отново показаха класа и високо спортно майсторство. На провелото се в началото на месеца Държавно първенство по Скокове на батут за всички възрасти в зала „Арена Армеец“ в София, кюстендилските възпитаници на треньорите Асен Стоицов и Ангелина Богословова доказаха, че заслужават завоюваните от тях отличия.

Яна Ивайлова Николова - възр. група 13-14 г. (батут индивидуално) защити републиканската си титла от миналата година и доказа, че заслужава мястото си в Националния отбор на България по скокове на батут. Две седмици преди това Яна участва на Международен турнир и Световна купа в италианския град Бреша, където завоюва престижното Пето място сред състезатели от световния елит и представители на Държави като Италия, Испания, Беларус, Гърция Русия и др.

Еманоил Емилов Валентинов – възр. гр. 11-12 г., батут индивидуално, зае второ място след жестока битка, в която състезателя на русенския клуб по батут надделя. В синхронното скачане заедно със своя съотборник Кристиян Петров зае Първо място и отново доказа, че е най-добрия за възрастта си на Двоен Мини Батут. Малко преди Държавното първенство, Еманоил участва и на турнира в гр. Бреша, Италия, където зае второ място сред голяма конкуренция на състезатели от Световния елит. Първи стана представител на домакините.

Българската Федерация по скокове на батут и занапред ще разчита на състезателите на СК „Евротрамп“ - Кюстендил. В тази връзка изпраща Еманоил Валентинов и Яна Николова на подготвителен лагер в гр. Кашкай – Португалия, организиран от Европейската Федерация по Гимнастика със специалното участие на Олимпийския шампиотн по скокове на Батут – Ирина Караваева от Русия. Състезателите от клуба ще бъдат придружени и от личния си треньор – Асен Стоицов.

Много отличия на Държанто Първенство донесоха и състезателите:

- Кристиян Илиянов Петров – възр. група 13-14 г., батут индивидуално – второ място и синхрон с Еманоил Валентинов – първо място.

- Денислава Бориславова Георгиева  – възр. гр. 11-12 г., батут синхрон, със Симеона Руменова Райчова завоюва трето място и пето на ДМБ.

- Георги Методиев Пангев и Светлин Емилов Георгиев – възр. група 9-10 г. бяха забелязани от ръководството на Федерацията като перспективни състезатели и включени в лагера на Националния отбор за талантливи състезатели през м. септември 2016 г. в гр. Габрово. Двамата състезатели имаха реалната възможност за златен медал в дисциплината синхрон, но малка неточност на финала ги лиши от медалите.

При най-малките Кристъл Ивова Станкова, Меган Методиева Методиева и Ивана Георгиева - възр. група до 8 години в дисциплината Батут индивидуално се класираха съответно на четвърто пето и седмо място от общо петдесет деца във възрастовата група. Мегън Методиева спечели индивидуална награда от БФС батут за най-малък участник.

- Симеон Бисеров Стоименов – възр. група 15-16 (ДМБ) завоюва първо място и стана Републикански шампион.

Тренировките на възпитаниците на СК „Евротрамп“ продължават и през лятото. Занимания ще се провеждат в залата всеки ден от 17.00 до 20.00 часа.

Продължава и записването на нови деца, които искат да се забавляват и да овладяват упражненията и уменията в скоковете на батут.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK