СК "Диамо" с отборна победа в I кръг от шампионата в Серес

снимки: СК Диамо

Първият кръг от шампионата по Затворен маршрут Писта "ДИАМО", който се проведе на 13-14 април в Серес, премина при голям интерес заради участието на 123 пистови мотора и 19 състезателни автомобила.

При колите в серия SUPER победи гръкът Спирус Хаванетидис от СК "Диамо", втори стана Александър Павлов от Контрол рейсинг, а на трето място завърши Ерменко Ерменков от Контрол рейсинг.

При най-силната серия MAXI след атрактивната гонитба между Илия Царски с Митцубиши Лансър и Константин Маршавелов също с Митцубиши спечели Константин Маршавелов.

В серия RS 2000 победител стана Ангел Григорчев с Рено Клио, който за първи път участва в кръг от шампионата на България.
При отбортоно класиране Спортен клуб Диамо завоюва челната позиция, на второ място отборът на Контрол рейсинг и на трето Автолукс.

При мотоциклетистите, българите Мартин Чой и Калин Кулев направиха невероятно каране и в група 1000 Суперсток се качиха на стълбичката с първо и второ място, трети остана сърбинът Милош Милованович.

Следващото спортно събитие на ДИАМО е на 20-21 април 2013г. - ІІ кръг от Планинския шампионат на България, "Планинско Благоевград", което ще се проведе на пътя за с. Делвино.
 

снимки: СК Диамо
снимки: СК Диамо
снимки: СК Диамо

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK