Синът на шефа на охраната на АУБ арестуван в Америка за измами

Димитър Вангелов, снимка: bg-chicago.com

27-годишният Димитър Вангелов, който е син на началника на охраната в Американския университет в България - Илко Вангелов, е арестуван в Чикаго по обвинения за кражба на лични данни, съобщи bg-chicago.com. Българинът пребивава от дълги години в Америка, живеел в апартамент в богаташкия Trump Tower в центъра на Чикаго.

Прокуратурата твърди, че Димитър Вангелов живеел в 4-стаен апартамент #44 B в луксозната сграда, където наемът е над 3,500 долара, карал скъп „Мерцедес" 500, но нямал доказуем доход. Когато бил арестуван в понеделник, миналата седмица, Вангелов имал в себе си осем дебитни, кредитни и гифт карти на негово име, но кодирани с банковата информация на други хора. На полицията той казал, че се занимава с внос на автомобили.

Според документи, внесени в съда от прокуратурата в Илинойс, Вангелов е бил „част от сложна схема за кражби на самоличност и компютърни измами с над 300 жертви." Властите твърдят, че има още замесени в престъпната схема. Колко и кои са другите обаче не е ясно, а от прокуратурата казват, че разследването продължава. Според тях обаче Вангелов е спечелил десетки хиляди долара от схемата.

Във вторник съдът нареди гаранция от 25,000 долара кеш с условието това да не са пари, изкарани по престъпен начин, както и да предаде българския си паспорт на властите.

Наскоро Димитър е подарил луксозен джип на баща си Илко Вангелов. След инцидента обаче началникът на охраната на АУБ прибрал скъпата кола в гаража си и оттогава не е забелязан с нея по улиците на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Mglata21:05 - 29.07.2012
abe mitak kakvo si napravi ei mom4e kolko pati ti kazvam vnimavi
eli14:03 - 15.06.2012
taka im se pada na takiva izmamnici kradlivi
АУБ(Е)15:41 - 12.06.2012
Га яди кифтетата ни рива
AУБ10:55 - 12.06.2012
Крушата не пада по-далеко от дървото.

FACEBOOK