Синдикатите на МВР подкрепят полицаите, но признават за някои грешки

Снимка: Нова тв

"Не приемаме да бъдем жертвата на чужди грешки, гръмоотвод за общественото недоволство", пишат от синдиката

Синдикатите на МВР категорично подкрепят служителите на Министерството на вътрешните работи, и изтъкват, че ведомството е призвано да охранява обществения ред и собствеността на гражданите. Това се казва в позиция на СФСМВР, пише Нова тв.

„Отхвърляме опитите тези усилия на колегите да се използват за политически цели и действията им по овладяване на агресията, при проведения вчера протест на футболни фенове, да бъдат представяни като упражнено полицейско насилие”, пише в становището на браншовата организация. Те са категорични, че напрежението протестите е ескалирало, както стана видно от преките телевизионни включвания. „Ситуацията следваше да бъде овладяна и няма полицейски сили по света, които да седят безучастни в такава ситуация”, се казва в становището.

От Синдиката описват действията на някои крайни протестиращи, които хвърляха бутилки, камъни и бомбички и твърдят, че е абсурдно ответните действия на полицията да се представят като акт на репресия от законните представители на Държавата.

Въпреки подкрепата си към полицията, от организацията признават, че отделни полицаи са допуснали грешки или неправомерни действия, но това трябва да се проверява и доказва като се носи и предвидена в закон отговорност.

„Омръзна ни да сме виновни. Адресатът на вчерашния гняв е ясен на всички и той не е сред нас. Не приемаме да бъдем жертвата на чужди грешки, гръмоотвод за общественото недоволство от неадекватна действителност”, завършва позицията на синдикатите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK