Символични подаръци си размениха съветниците в Разлог: тесте с карти и ключ от кабинет

Снимка: Община Разлог

В първия си работен ден...

Символични подаръци си размениха общинските съветници от Разлог.

Днес, на официална церемония, клетва „да служат вярно на жителите“ положиха 21 съветници, 7 кметовете на кметства в общината и самият общински кмет – Красимир Герчев.

Освен тържествената част, имаше и символична такава. Малки подаръци, но с много знакова стойност си размениха някои от съветниците.

Новоизбраният местен парламент заседава първоначално под ръководството на старейшината Любен Татарски, който е най-възрастният съветник и по право поема „кораба“ до избор на редовен председател, а именно Иван Димитров.

А две бяха предложенията за председател на ОбС – Димитров и Гергана Фарфарова, която доскоро бе заместник-кмет във временния кабинет „Гърменов“. Фарфарова събра 4 гласа, 16 бяха за Димитров.

Най-голямата по численост от съветници група в ОбС – тази на ГЕРБ, не излъчи номинация за председател.

Татарски седна на челното мястото, а отдясно му стоеше Герчев, което бе също символично сякаш, тъй като двамата си съперничеха негласно през изминалата предизборна кампания.

Любен Татарски получи и подарък! Малък, но от сърце… от съветника Захари Беличинов. Преди Татарски да отстъпи мястото си на Димитров, Беличинов му даде тесте с карти за игра.

Не е ясно какво точно символизира този малък подарък, но преди 5 дни – между 29 октомври и балотажа, кандидатът за общински съветник от ДПС – Валентин Донев, направи изказване във Фейсбук, в което написа:

Обръщението ми е лично. Непартийно. А чисто човешко. Насочено е към Любен Татарски. Хищният октопод, който задушава Община Разлог повече от 20 години. Г-н Татарски, в своето настоящо безсилие, се превърнахте не само в политически изгнил организъм, а и в срам за нас, християните. Ругаете, плашите, внушавате, че най-страшното, най-зловещото, което може да се случи в Община Разлог е построяването на джамия. Знаете, че това няма да стане. Няма за кого. Но го правите, защото по този начин искате да прикриете истинската опасност за порядъчните граждани. А тя е власт в ръцете на Любен Татарски. Власт в ръцете на човек, който храчи по религия, по етнос, по вяра, за да постигне целта си - пари и чистене на семейни дългове чрез ограбване на Общината. Г-н Татарски, и най-скъпоценният камък не струва пред доброто име. Какво име ще оставите на вашите внуци? Или ще затвърдите в тях, че животът ни е даден заради скъпоценния камък? Вие сте изгубен. Не погубвайте и тях! Лично от мое име ви призовавам публично да се извините на всички мюсюлмани, роми, християни затова, че ни въвлякохте по най-уродливия начин във вашия политически стремеж наподобяващ ридаеща агония! Девизът ви "Разделяй и владей" пропадна. Вземете си любимото тесте карти и ако намерите партньор се зарадвайте. Значи не сте напълно сам.

Подаръците в ОбС-Разлог продължиха. Те бяха от страна на бившия председател на ОбС – д-р Мария Копанарова, към новоизбрания ѝ колега – Димитров.

По стара традиция, както подчерта самата Копанарова, тя му подари ключ от кабинета на председателя. Димитров благодари и напомни на колегите си, че ако не се справя с работата като председател, могат да го сменят.

Ключът на община Разлог пък не бе предаден както в другите общини – от предишния кмет на новоизбрания. ИНФОМРЕЖА попита къде е ключът и защо „той не е част от церемонията“.

От пресцентъра на Общината ни отговориха, че ключът е предаден лично в кабинета на Герчев от д-р Мария Копанарова.

След сесията, инж. Красимир Герчев бе посрещнат от служители на Общинска администрация Разлог с китка здравец, питка и мед, с пожелания за много успехи през настоящия мандат.

На самата тържествена сесия Герчев не произнесе реч. Такава бе публикувана в сайта на Общината:

Благодаря на всички жители на община Разлог, които за пореден път повярваха и избраха доброто. Настъпи времето - в което да продължим доброто управление, вървейки заедно напред – към нови върхове и постижения в името на хората на нашата прекрасна община!

Отслужен по време на сесията бе и водосвет за здраве и успех.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

Снимка: Община Разлог, стоп кадър от видео
Снимка: Д-р Мария Копанарова

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//