Символичен протест с трикольорни ленти и в РУП - Гоце Делчев

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

С трикольорни ленти на реверите от днес протестират и служителите на РУП - Гоце Делчев. Председателят на  Синдикалната федерация на служителите в МВР в града Димитър Попов коментира, че със символичния протест униформените изразяват несъгласието си с готвените от правителството реформи в пенсионната система, касаещи сектор „Сигурност“.

„Твърде възможно в следващите дни протестът да прерасне в ефективен, в зависимост от решението, което ще се вземе на национално ниво от ръководителите на всички полицейски синдикални организации.

Всяко решение, което засяга социалните права на работещите в МВР, трябва да се обсъжда със синдикатите и ние да имаме право на информация и отношение към готвените промени“, заяви Попов.

По думите му полицаите от Гоце Делчев са твърдо против начина, по който се осъществява реформата в пенсионната система. „Промените засягат не само нас, но и нашите семейства“, коментира още Димитър Попов.

Той съобщи, че в момента всички синдикати в сектор „Сигурност” обсъждат провеждането на съвместен протест. Дали ще се стигне до такъв обаче зависи от решението на синдикалните лидери.

В РУП - Гоце Делчев на този етап полицаите членуват само в една синдикална организация – Синдикалната федерация на служителите в МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//