Симпатизанти от Джерман заведоха д-р Иван Ибришимов на събор в Ресиловския манастир

Д-р Иван Ибришимов разговаря със симпатизантка от село Джерман, снимки: Пресцентър БСП - Дупница

Симпатизанти от село Джерман почетоха големия християнски празник Покров на Пресвета Богородица заедно с кандидата за кмет на Община Дупница д-р Иван Ибришимов. Всички заедно посетиха девическия Ресиловски манастир "Покров Богородичен", където по традиция на 1-и октомври има събор по случай храмовия празник.

Групата от Джерман, водена от кандидата за кмет на селото от БСП Борислав Тасков, се беше подготвила според традицията с домашно приготвена питка. На поляната край манастира те посрещнаха като скъпи гости д-р Ибришимов и оперната звезда Диман Панчев.

След разговорите и задължителните снимки, д-р Ибришимов и групата посетиха манастира, където запалиха свещи за празника.

"Пожелах си здраве за семейството и близките ми, разкри д-р Иван Ибришимов. - Помолих се Богородица да закриля дупничани и всички българи! Да ни дава сили за добри дела! На този голям празник и на такова свято място ми се иска поне за миг да загърбим присъщата на човека суета и да се отдадем на духовното".

Много дупничани, дошли на събора, разпознаха д-р Ибришимов и Диман Панчев и ги спираха, за да поговорят с тях и да изразят подкрепа за кандидата за кмет, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Местна коалиция "Обединени за Дупница" и НДСВ.

От ляво надясно: Борислав Тасков (кандидат на БСП за кмет на село Джерман), д-р Иван Ибришимов, жител на село Джерман, Станислав Павлов (водач на листата на БСП с кандидати за общински съветници)
От ляво надясно: Диман Панчев (оперен певец), Мария Чочова (№2 в листата на БСП с кандидати за общински съветници), д-р Иван Ибришимов, Станислав Павлов (водач на листата на БСП с кандидати за общински съветници)
Д-р Иван Ибришимов

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK