Симитли и Долно Осеново с намалени учебни часове

снимка: infomreja.bg, архив

Децата в община Симитли ще тръгват по-късно на училище и ще учат по-„бързо”. По препоръка на Регионалния инспекторат по образованието, директорите на учебните заведения намалиха продължителността на занятията. В СОУ в град Симитли първа смяна ще започват училище от 8.00 часа, а часовете ще бъдат с продължителност по 35 минути. Втората смята започват учебни занятия от 13.00 часа.

Своевременно е направена и необходимата реорганизация за транспортирането на пътуващите от селата деца до училище, уточниха от общинска администрация. Промяната в организацията на учебния процес е в сила до края на седмицата.
С намалени часове са и децата в Основното училище в село Долно Осеново.

Засега за гимназията в село Крупник няма промяна в продължителността на учебните занятия.

Всички детски заведения в община Симитли работят при нормални условия, осигурява се необходимото топло за хлапетата в забавачниците. Единствено филиалът в село Брежани няма да работи до края на седмицата заради липса на посещаемост. Вчера в групата в Брежани са били само две деца. По данни на ръководството на детската градина, няма повишена заболеваемост, вероятно причина за липсата на деца в забавачницата е волята на родителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK