Симитли грейна в коледна премяна

снимки: Община Симитли

Дядо Коледа със Снежанка, коледни ангели и много джуджета пристигнаха в Симитли в студената декемврийска вечер и дадоха сигнал на Детския парламент да запали коледните светлини в града.

В тъмнината на централния площад в Симитли, малко преди да пристигне белобрадия старец от Лапландия с антуража си, на сцената излязоха малките мажоретки към читалище „Св. Климент Охридски”.

Невероятен танц сътвориха игривите деца и младежи от ансамбъл „Веселие” точно преди Дядо Коледа да пристигне, придружен от джуджета, коледни ангели и, разбира се, Снежанка.

Веднага започнаха поздравите за долгоочаквания гост от всички деца на ОДЗ „Радост” и ОДЗ „Ораново” - стихотворения, песни и танци.

В миг целият площад замлъкна и започна обратното броене за тържественото запалване на светлините на елхата в центъра на града. Само след минути най-красивата елха грейна и озари погледите на стотиците, очакващи рождествените светлини в студената декемврийска вечер.

Представителите на Детския парламент на Симитли с празнично слово и искрени пожелания поздравиха всички гости и заедно със своите съученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Симитли запяха коледна песен в хор.

"Елхата е символ на онова коледно вълшебство, което озарява душите ни със светлина, сгрява сърцата – с доброта и сбъдва мечти. Нека никога не преставаме да вярваме в чудото на Рождеството и в светлото начало на всяка нова година", пожелаха младите управленци на община Симитли.

Трогнат от милото посрещане в Симитли, Дядо Коледа пожела най-много здраве, усмивки и сбъднати мечти, преди да отпътува за други места, при други нетърпеливи деца, край други пъстро окичени елхички.

Празникът за старт на коледните тържества в Симитли по традиция бе организиран от Детския парламент. За реализацията помогнаха Брано Митов и кака Поли от театралната школа към читалището в Симитли.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK