Щъркелови истории от Кочериново и Бараково (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Интересни съдби се решават на покрива на Народния съвет в Кочериново.

Бившата сграда на общината е била средище на административни въпроси, жалби и похвали от жители. Днес обаче на покрива ѝ съвсем други дела се въртяха, не какви да е, а свързани с любовта!

Две съседни щъркелови гнезда от двете страни на покрива са вече имат нови, а може би и стари обитатели. След дългия път щъркелите пристигнаха в Кочериново и сега е време за най-важното – да създадат своето поколение.

Дали скарани съпруг и съпруга, дали разделени в два различни „апартамента“, или любов по комшийски –никой не знае. Единият щъркел реши, че самотата не е на никому приятна и потърси утеха в съседното гнездо! Щастлив бе денят му, защото намери не само компания, а и любов…по щъркелски, с разперени крила и тракане.

Съвсем не такава е историята на щъркела от Бараково, който е все още сам. Според поверието мъжът пристига първи за да „стегне“ гнездото, а след него идва и любимата му. Истински глава на семейството!

Преди време, хора, наблюдавали кочериновските щъркели, разказват как един дългокрак крал пръчки от гнездото на съседите си.

По-трагична е историята на друга двойка. Щъркелът „откраднал“ от нечий открит простор женски сутиен. Носил го в гнездото, а женската започнала да трака силно. След това изхвърлила яйцата от гнездото.

Не е лесно да си верен мъж, още по-трудно е да си щъркел!

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK