Щети за 30 млн. са нанесени по инфраструктурата от наводненията в община Царево

Снимка: Община Царево

Междуведомствена комисия започна оглед на разрушенията на територията на общината

Щети за 30 милиона лева са нанесени по инфраструктурата от наводненията в община Царево. Това каза кметът Георги Лапчев, пише БНР. 

Междуведомствена комисия започна оглед на разрушенията на територията на общината. Предстои да бъде извършен и втори оглед.  Междувременно обстановката се нормализира, а наводнените райони се разчистват от кал и наноси.

"Хората получиха абсолютно лично всичко онова, което е необходимо за тях. Единствено останаха огромните щети, които сега предстои да бъдат отстранени. Министерски съвет се надявам в най-скоро време да вземе решение, с което да бъдем подпомогнати с финансова помощ. Необходими са приблизително 30 млн. лева".

Междувременно се нормализира ситуацията след наводненията в община Царево. Днес се правят огледи, за да се опишат щетите. Няма населени места без достъп, а там където мостовете са компрометирани има полиция, която отбива пътуващите.

Такава е ситуацията с моста след Царево в посока Ахтопол. Градчето бе пощадено от водната стихия, наводнени са били приземни етажи на крайбрежната улица, казаха местни.

"Бяхме откъснати от света. Заради падналите мостове нямахме контакт. В Ахтопол нямахме такива разрушения, каквито има нагоре. Няма пострадали хора, наводнени са няколко мазета".

"Щом на къмпинга не са се оплакали от наводнения, значи е нямало такива бедствени положения. Щом сме излезли да си пием кафето, значи, всичко е нормално и спокойно".

В Лозенец също продължават дейностите по разчистване. В ниската част на селището бяха наводнения каравани и хотели.

Кметът Женя Гандиева каза че социални работни правят описи и тепърва ще е ясно колко са щетите.

Бурното море не спря плажуващите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK