Ще има ли влак до Шишковци и околните села?

снимка: bnr.bg

Има вероятност да се запази влакът, с който пътуват ученици и работници от кюстендилското село Шишковци, сподели селският кмет Климент Терзийски. Коментарът дойде след получено писмо от управлението на БДЖ, че влакът ще продължи да пътува сутрин и вечер, когато е най-необходим. Това обаче ще стане едва след месец-два.

Както вече информирахме, след реформите в БДЖ селото остана без пътническия влак. Бяха събрани над 500 подписа от жителите в Шишковци, Копиловци, Николичевци, Стенско, Шипочано и Скакавица в защита на линията и срещу спрените „работнически” влакове, пътуващи между Кюстендил и Раждавица.

„Тези влакове бяха много удобни както на работещите, така и на учениците. Последният автобус от Кюстендил за нашите села е в 18.15 часа, а влакът потегляше от града в 19,20 часа, той беше удобен за всички. Същото е положението и със сутрешния превоз. Сега учениците отиват с един час по-рано в училище и чакат, защото в противен случай трябва да закъснеят”, разказа Терзийски.

Хората бяха готови дори да легнат на релсите. Спирането на влаковете от БДЖ дойде точно в момента, в който учениците не ходеха на училище и някак си не се усети остро. Откакто децата тръгнаха на училище, всяка сутрин родите им се чудят как да ги возят до града. Проблемът е не за малките ученици, които пътуват със специалните училищни автобуси, осигурени от община Кюстендил, а за тези в средните класове. „Сутрин се комбинират по две-три деца и викат такси. Вечер обаче не могат да пътуват заедно, защото са в различни класове и различни училища”, обяснява Терзийски.

„Още е рано да се радваме, в средата на другата седмица имам среща с шефовете в БДЖ  в Кюстендил и тогава ще стане ясно, точно какво е положението”, каза още Терзийски.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//