Щастлива майка благодари на акушери и гинеколози от Гоце Делчев, спасили новородената й дъщеричка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Прочувствено благодарствено писмо изпрати Мария Николова Атанасова от Гоце Делчев до екипа на д-р Мария Герова от Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ "Иван Скендеров", спасил новородената й дъщеричка. 

ИНФОМРЕЖА публикува нейното изказване без редакторска намеса:

"Пиша Ви не защото сме в навечерието на Бабинден, а защото мисля, че трябва да се дава гласност когато един лекар се е справил перфектно в професионално отношение, а не само когато е допуснал лекарска грешка!

Само преди два дни ме изписаха от Акушеро-гинекологично отделение а МБАЛ "Иван Скендеров" – гр. Гоце Дечев, заедно с малката ми дъщеричка Лилия, която е жива и здрава благодарение на изключителния професионализъм на д-р Мария Герова, д-р Магдалена Кълвачева, д-р Емине Ролева, акушер Сълза Хаджиева и санитар Албена Духова.

Самото раждане бе не леко, но  благодарение на напътствията и указната помощ от целия екип бебето се роди. То се роди, но не проплака! Детето не дишаше! Тогава целият екип безусловно се отдаде на това да спаси един крехък човешки живот. Това, което видях е как д-р Герова с едната ръка се грижи за мен, а с другата прави сърдечен масаж на бебето. 

Д-р Кълвачева веднага сложи марличка на устата на бебето и започна да му прави изкуствено дишане, без да я интересува, че детенцето все още е мръсно и неизкъпано. Акушер Хаджиева почисти нослето и му постави някакъв апарат за обдишване, просто целият екип бе над Лилия през тези около 2-3 минути (които на мен ми се сториха цяла вечност) и... тя проплака!

Всички си отдъхнаха, а аз бях ужасно щаслива и изпълнена с благодарност!

Съпругът ми сподели, че след като са му показали детето веднага след раждането, е излязъл от болницата с насълзени от радост очи.

Искрено БЛАГОДАРЯ на тези хора с тази необикновена и благородна професия за това, че сълзите в очите на съпруга ми Георги бяха от радост, а не от скръб! 

Бъдете здрави и щастливи!"

 

КОМЕНТАРИ

майка01:28 - 21.01.2016
И аз се прекланям и благодаря, че има такива хуманни Лекари и Човеци! Бъдете живи и здрави и не спирайте да дарявате професионализъм и човещина!
майка17:37 - 20.01.2016
Поклон пред професионализма и златните ръце на д-р Герова и нейният страхотен екип . Да са живи и здраво и още дълго да помагат със сърце и любов на родилките и новородените . Честит празник!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK