Шоуто е гарантирано: Реал (Мадрид) и Манчестър Сити откриват полуфиналите в Шампионска лига

Източник: От Facebook

Първият полуфинален сблъсък между двата отбора е тази вечер от 22:00 часа

Шампионската лига се завръща с първите полуфинални сблъсъци от сезон 2022/23. Програмата ще открият действащият носител на трофея Реал (Мадрид) и шампионът на Англия Манчестър Сити, които се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време, съобщава Топспорт.

Двата колоса отново кръстосват шпаги, след като се срещнаха на същата фаза в турнира през изминалата кампания. Тогава Кралският клуб елиминира съпротивата на "гражданите" след голяма драма в реванша на "Сантяго Бернабеу". Първият двубой на "Етихад" завърши с успех на Сити с 4:3, като мадридчани имаха късмет да не загубят с по-голям резултат. Във втория мач в испанската столица играчите на Пеп Гуардиола водеха с 1:0 до самия край, когато шокиращо за мнозина, на фона и на развитието на срещата, инкасираха два късни гола от Родриго, а след това и попадение на Карим Бензема от дузпа, което прекрати участието им в надпреварата.

Сега двата гранда пак са фаворити за короната, но докато Реал е рекордьор с 14 отличия, то Сити продължава да търси първи трофей от съревнованието.

"Гражданите" бяха най-близо до купата през 2021, когато загубиха финала от Челси. Основният коз на манчестърци този път се казва Ерлинг Халанд. Норвежката машина за голове чупи рекорд след рекорд, като ще бъде сериозно предизвикателство за отбраната на Реал. Възпитаниците на Гуардиола са в страхотна серия напоследък именно благодарение на него, като спечелиха последните си десет мача във Висшата лига, а това им осигури и място на върха в класирането пред прекия конкурент Арсенал. На 1/4-финалите в ШЛ "небесносините" елиминираха Байерн (Мюнхен) с общ резултат 4:1. Реал от своя страна загря за първия сблъсък с манчестърци, печелейки Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 за трофей номер 100 в Испания.

Отборът на Карло Анчелоти може да добави втора купа през сезона, след като загуби в спора за Суперкупата на Испания от Барселона, а в първенството "белия балет" изостава значително в битката за титлата с каталунците. Сити от своя страна все още има шанс за требъл, като държи съдбата в ръцете си в борбата на върха в Премиършип, а освен това тепърва ще играе финал за Купата на Футболната асоциация с градския съперник Манчестър Юнайтед на 3 юни.

Победителят от полуфинала между Реал и Сити ще се изправи в спора за трофея в ШЛ срещу спечелилия от изцяло италианския и градски сблъсък между Милан и Интер, които играят в сряда вечер. Финалът в тазгодишното издание на "турнира на богатите" е на 10 юни в Истанбул.

Първият полуфинален сблъсък между двата отбора е тази вечер от 22:00 часа и може да бъде гледан пряко в ефира на MAX Sport 3!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK