Шойгу: Главната задача е да се защитим от военната заплаха на Запада

Снимка: БГНЕС

В хода на военните действия украинската страна е разположила реактивни системи

Руската армия ще продължи „специалната военна операция“ /така в Русия официалните власти определят агресията срещу Украйна – бел.ред./ до достигането на поставените задачи. Това заяви министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу.

„Групировката на Въоръжените сили на Руската федерация ще продължи провеждането на специалната военна операция до достигането на поставените цели“, каза той.

Защитата на Русия от военната заплаха на Запада е главната задача на“ специалната операция“ в Украйна, подчерта министърът на отбраната.

„За нас главното е да защитим Русия от военната заплаха, създадена от западните държави, които използват украинският народ в борбата срещу нашата страна“, каза Шойгу.

Той обърна внимание на факта, че руските военни не окупират украинската територия и вземат всички мерки за запазване на живота и сигурността на мирните жители.

„Подчертавам, че удари се нанасят само по военни обекти и изключително с високоточно оръжие“, добави генерал Шойгу.

В хода на военните действия украинската страна е разположила реактивни системи за залпов огън, оръдия и миномети с голям калибър в дворовете на жилищните сгради, в близост до училища и детски градини, използвайки мирните жители като жив щит, алармира Шойгу.

„Украинската страна не се гнуси да използва мирни жители като жив щит“, добави той, цитиран от БГНЕС.

Руският министър на отбраната благодари на личния състав на армията „за мъжеството и героизма, за добросъвестното и професионално изпълнение на поставените задачи“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK