Шофьор на "Динамо" хвърли ключове и изостави пътници насред шосето

снимка: infomreja.bg, архив
Шофьор на фирма "Динамо" хвърли ключовете и изостави пътниците насред шосето. 
 
Случката се разигра преди около час. Повод за нервния изблик на водача станал наложена глоба от 10 лева заради липса на светлоотразителен триъгълник.
 
Автобусът на "Динамо" е бил спрян днес от служители на ДАИ за проверка   докато пътувал по линията Гоце Делчев - Огняново. В суматоха и стреса, на който са подложени водачите след трагедията с прегазената Гергана Кюмкова, шофьорът не успял да намери в багажника на автобуса  въпросния триъгълник и автомобилните инспектори му наложили санкция от 10 лева.
 
Докато чакал да се качат пътниците в Огняново, шофьорът, сигурен, че има триъгълник, заедно с контрольора преровили багажника и открили светлоотразителния знак.  На връщане той го показал на проверяващите от ДАИ. Стигнало се до спор и размяна на реплики. Ядосан, шофьорът връчил ключовете от автобуса на проверяващите инспектори и  си тръгнал, изоставяйки на шосето пътниците.
 
Управителят на фирма "Динамо" Илия Петков веднага изпратил друг рейс, който да поеме чакащите в студа хора. Той потвърди случилото се пред ИНФОМРЕЖА и допълни, че след трагедията с Гергана Кюмкова служителите на фирмата са подложени на напрежение и стрес, но не оправда постъпката на шофьора.
 
Петков заяви, че от тази сутрин в пиковите часове, когато ученици и работници   сутрин пътуват за училище и работа, осигурява два автобуса. Управителят на транспортното дружество се оплака, че нещастието с Гергана Кюмкова започва да се използва политически и за спекулации от страна на конкуренцията. Той увери, че всеки ден се осведомява за състоянието на пострадалото момиче и че  че колективът на фирмата преживява тежко трагедията.  
 
Тази сутрин Неврокопският митрополит Серафим отслужи литургия за здраве за пострадалата Гергана Кюмкова.
 
 

КОМЕНТАРИ

az15:18 - 01.02.2014
basi i neshtastnicite sa tiq daqdjii ..izvadili sa 4oweka izvan relsi za edin smitan triagalni koito e bil tam :@
ех20:20 - 31.01.2014
Корумпирани,нескопосани и излишни даияджии.Махнете се поне вие,да не направите по-голяма беля.НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!
онази17:14 - 31.01.2014
Освен всичките тези неща,ДАИ да проверяват кой превозвач не дава билети на пътниците си вече години на ред.Иначе те дебнат като хрътки случайно да не пътуваш без да си си платил.
хатидже17:01 - 31.01.2014
И вие казвате за тези автобуси, че не са изправни физически, само ако имате възможност да се возите в софийския градски транспорт да видите за какво става въпрос. Има автобуси 3 пъти по-стари от тези. Ама иначе билетчето трябва да ти е на първа линия в противен случай още на втората минута рискуваш да ти смъкнат 20-ката от джоба.

FACEBOOK

//