Шествие и поднасяне на венци в памет на Гоце Делчев в Благоевград (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Благоевград отбеляза 115 години от гибелта на Гоце Делчев.

Програмата започна с шествия от два лъча, единият, от които начело с кмета д-р Атанас Камбитов. Те се обединиха пред паметника на Гоце Делчев, където почит пред паметта му отдадоха още евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител Атанас Стоянов, зам.-областният управител Иван Стоянов, председателят на ОбС - Радослав Тасков, заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова, директор на дирекция „Правно-нормативно-обслужване и обществени поръчки“ Антония Методиева, възпитаници от ЦЛТРДБ, представители на политически партии и културни институти, Национално дружество „Традиция“, ученици от ПГТЛП, общественици и граждани.

По време на церемонията бяха припомнени моменти от живота и делото на националния герой. Програмата продължи с Ботевия марш, пукот на пушки и хореография от представители от Народно читалище „Никола Вапцаров- 1866“ .

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов положи венец на паметника на Гоце Делчев по повод 115 години от гибелта на българския революционер.

„Днес, почитаме паметта на великия син на България – Георги Николов Делчев. 115 години от гибелта на Апостола на свободата на Българска Македония, Тракия и Одринско. Гоце Делчев- легенда, пример за родолюбие и непримиримост, превърнал се в символ, знаме на свободата за милиони българи. Човек - революционер и мисионер. Негови са думите:„Моралната революция- революция в ума, сърцето и душата на един робски народ е най-великата задача“. , каза по време на церемонията кметът Камбитов.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK