Шестима в ареста след акция "Антидрога" в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

Снимка: МВР, архив

Разкрити са наркооранжерии, иззети са над 15 кг канабис

Шестима са задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от РУ-Гоце Делчев. Разкрити са наркооранжерии и е иззет канабис.

Спецакцията е проведена на 17-и октомври от полицейски служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и РУ-Гоце Делчев, при ОДМВР-Благоевград.

В хода на операцията са задържани 6 лица и са извършени претърсвания в 11 обекта, намиращи се на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните лица, а също и 5 автомобила, ползвани от тях.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж, е открито помещение, специално пригодено като наркооранжерия. Иззети са: около 13.5 килограма зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис, както и оборудване за отглеждането му. 

По време на работата по случая, в друго помещение в същото жилище са намерени и иззети 63 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала на канабис.

В жилище в Гоце Делчев, обитавано от 45-годишен мъж, е открит около 1 килограм канабис. Иззети са около 131 броя различни по вид и калибър боеприпаси, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми.

В частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 37-годишен, са иззети: мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена е къща за гости в село Тешево, стопанисвана от лицето, където са открити: около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат.

Проверена е и втора къща в селото, стопанисвана от същия човек, като от там полицейските служители са иззели около 1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От частен дом на 31-годишен, находящ се в с. Мосомище са изети: лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна.

Действията на полицейските служители са продължили на територията на с. Гърмен, където в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен е открито специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й.

Иззети са също и мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. От полицейските служители в селото е проверена и къща, обитавана от лицето, като е намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати.

В хода на специализираната полицейска операция, в землището на с. Пирин, са открити положени да се сушат около 30 броя канабисови насаждения. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK