Шестима от катастрофата на военен камион остават в болница

Снимка: Infomreja.bg

Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош

Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера с военен камион е стабилно. Общо 17 души са преминали за преглед през УМБАЛ - Бургас, от тях шестима остават в болница - четирима чужди граждани и двама български военни. Вчера следобед камион, превозващ група от 35 нелегални мигранти, се обърна в канавката. Двама души от групата мигранти загинаха.

Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош.

От 15-те афганистански граждани, един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургия с травми на гръбначния стълб. Това съобщи за bTV заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров, който успокои, че няма опасност за живота на нито един от тях.

След няколко дни предстои дехоспитализация. Предстоят допълнителни изследвания, които ще се проведат днес, очакват се и резултатите от пробите за алкохол и наркотици.

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош. Разследват се всички версии за инцидента - от евентуално виновно поведение от страна на водача, техническа неизправност на автомобила, а и евентуално агресивно поведение от страна на задържаните афганистански граждани.

Военно-окръжният прокурор на Военна прокуратура - Сливен Христо Тинев заяви за Нова телевизия, че днес ще бъде направен повторен оглед. Засега прокуратурата няма информация за употреба на алкохол и наркотични вещества от шофьора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//