Шестима кандидати за кметове на Благоевград дадоха заявка за политическа почтеност и толерантност

снимки: infomreja.bg

Шестима от регистрираните за участие в местния вот в Благоевград осмина кандидат-кметове подписаха споразумение за политическа почтеност и толерантност. Документа парафираха кандидат-кметът на БСП - Емил Костадинов, Владимир Елезов от Коалиция "ЕКИП", Георги Васев от "ВМРО - Българско национално движение", Илия Трунгов от РЗС, Петър Байкушев от "Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и единствената дама кандидат-кмет Надежда Баразова от Атака.

От публичното подписване на споразумението, станало този следобед в залата на хотел "Ален мак", отсъстваха кандидатът за кмет на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов и кандидатът от "Синя коалиция" Васил Тинчев, по неизвестни засега причини. От ДНЕС изразиха надежда двамата кандидати за местната власт в Благоевград да имат уважителни причини и да се присъединят на по-късен етап.

С особено мнение разписа документа кандидат-кметът Георги Васев заради предизборни дебати, тъй като според него не всеки кандидат разполага със средства за такава медийна изява.

Кандидат-кметът на БСП Емил Костадинов заяви, че няма никакви притеснения от залегналите 15 точки в споразумението, които, по думите му, напълно съвпадат с неговата представа за водене на предизборна кампания. "Политическата почтеност, прозрачността и гражданският контрол в управлението са водещите принципи, залегнали в нашата предизборна програма „Благоевград – наш общ дом”", заяви той. След като сложи своя подпис под документа, Емил Костадинов отправи покана към опонентите си да се включат в боулинг турнир на 8 октомври от 11 часа.

Инициативата за почтена и толерантна кампания, която тече в цялата страна, е на Движението за национално единство и спасение /ДНЕС/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK