Шест пожара гасиха по време на празниците огнеборците от Пиринско

Огнеборци гасиха пламнал покрив на къща в село Падеш, снимка: Infomreja.bg

Шест пожара са гасили огнеборците на територията на областта по време на двата християнски празника Богоявление и Ивановден, както и през вчерашния ден, съобщават от РСПБЗН-Благоевград.

На Йордановден около 19:05 часа е получен сигнал за пожар в котелно помещение в Якоруда. Пожарът е погасен своевременно от екип на УПБЗН-Якоруда, като за щастие нанесените щети са незначителни - 0,5 кубика въглища и прозорец.

В събота около 03:00 часа е пламнал лек автомобил „Мерцедес“, паркиран на ул. “Бодрост“ в Благоевград. Отзовалият се на сигнала екип на РСПБЗН-Благоевград са погасили пламъците. Стойността на насените щети и причините за пожара са в процес на установяване.

Същия ден към 13:16 часа екип на РСПБЗН-Гоце Делчев се е отзовал и е погасил лумнал пожар в къща в Гоце Делчев. Огънят е тръгнал от покрива. Предполага се, че причината е запалил се комин. Нанесените щети са покривна констукция. 

Пожар в цех за пелети са гасили два екипа огнеборци от Благоевград в симитлийското село Крупник навръх Ивановден. Сигналът за пожара, при който е изгоряла сушилня за пелети, е бил подаден около 19:35 часа. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, вчера около 01:02 часа пламна къща в благоевградското село Падеж. На подадения сигнал са се отзовали 2 екипа на РСПБЗН-Благоевград, които са погасили  пламъците. Причината за пожара и стойността на нанесената щета са в процес на установяване. 

Също вчера около 08:09 часа в РСПБЗН-Благоевград е получено съобщение за пожар в дървени бараки в Благоевград. Три екипа огнеборци са се справили  с опасния пожар, при който са изгорели около 50 кв.м покривна конструкция и бараки, разположени на площ от 15 кв. м.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK