Шефът на СДВР: Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден с 50 минути закъснение

Снимка: Нова тв

МВР има данни за притежаван от Божанов имот в чужбина с "доста големи мащаби”

Сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е подаден в полицията със закъснение от 50-55 минути. „Това е, което виждаме от охранителните камери, заснели самото убийство. А сигналът е постъпил с такова закъснение от съпругата на Божанов, защото тя тогава го е констатирала. Свидетелите, които са чули изстрелите, не са сиугнализирали в МВР”. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов по повод разследването на убийството в София, пише Нова тв.

"В момента се извършват процесуално-следствени действия с оглед събиране на данни и обстоятелства във връзка с конкретни предполагаеми извършители на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Установяват се мястото, от което е произведен изстрелът, видът оръжие, неговият калибър. Установяваме и лицата от най-близкия кръг на убития, за да се ориентираме по-мащабно в живота на жертвата. Целта е да изведем конкретни версии, по които да работим приоритетно", посочи той.

Комисар Николов подчерта, че МВР разполага с данни, че Божанов е собственик на имоти извън пределите на страната и по-конкретно - в Гърция. „Колко са те, ще установим впоследствие. До момента имаме информация за един имот и той е с доста големи мащаби”, подчерта той.

По думите му фиктивно Божанов владеел доста имоти, но на негово име или на фирмите, управлявани от него, "се водят единици". "На името на г-жа Божанова има къща извън София, която е била претърсена", заяви Николов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK