Шефът на ЦСМП-Благоевград, за проверката: Понякога се допускат и грешки

Снимка: Infomreja.bg

Михайлов подчерта, че е имало сигнали за допуснати грешки в неполучаване на допълнителното възнаграждение

За проверката научих от медиите. Когато дойде тази проверка, ние разполагаме с необходимите документи и ще съдействаме да бъде направена.

Това обяви директорът на ЦСМП-Благоевград, Красимир Михайлов, пред ИНФОМРЕЖА, по повод проверката, назначена от здравния министър след сигнал за неизплащане на 1000 лв. бонус на служители от Центъра.

Михайлов сподели, че за проблема в Гоце Делчев служителите на ЦСПМ не са подали сигнал до директора, а са го „прескочили“, подавайки сигнал до самото министерство и свързвайки се с медиите.

Трябваше да сигнализират до мен, както е било и предишни месеци, и ако има проблем, да бъде отстранен, заяви Михайлов.

Тези 1000 лв. не са безконтролни, има изработени правила. Но понякога се допускат и грешки. Когато е имало грешка, Комисията заседава повторно и ако се установи наличие на проблем, се начисляват средствата на хората, допълни Михайлов.

Той каза, че досега такъв проблем не е имало и заподозря, че има преекспониране на проблема.

Има фрапантни случаи, при които пациент е прегледан в амбулаторни условия, но шофьорът на линейка е записан там като той претендира да получи средства, въпреки че прегледът трябва да се извърши от фелдшер или лекар, съобщи Михайлов.

При подобен случай трябва да се направи рапорт от завеждащия филиала, в който да се констатира, че шофьора на линейката е участвал неизбежно в дадена ситуация, свързана с КОВИД болен и извън линейката.

Той уточни, че няма правила, при които всеки месец е задължително всеки служител на ЦСМП да получи бонуса от 1000 лв. Средствата получават само от тези, които имат пряко участие в обслужването на пациенти, болни от КОВИД.

Въпреки това, Михайлов подчерта, че е имало сигнали за допуснати грешки в неполучаване на допълнителното възнаграждение. Този механизъм изведнъж е прекъснат, това ме навява на други мисли, тълкува Михайлов.

10 шофьори на линейки, една медицинска сестра и фелдшер са подали възражение за неполучаването на парите във ФСМП-Гоце Делчев.

Припомняме, че министър Ангелов назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница "Св. Панталеймон".

Центърът за спешна медицинска помощ - Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19.

Втората проверка, назначена днес от министър Ангелов, е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница "Св. Панталеймон", Плевен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK