Шампионатът по мотокрос завърши в Бобошево

снимка: Българска федерация по мотоциклетизъм

Успешно завърши и последното състезание за 2014 година по мотокрос у нас, което се проведе в град Бобошево.

Традиционният мотосъбор се състоя за рекордна 58-а поредна година.

 През 2016 тази надпревара официално ще влезе в книгата за рекорди „Гинес” за най-старо състезание по мотокрос в света.

Истински празник за гостите бяха двата дни, като над 5000 души изгледаха тренировки, квалификации и състезателни маншове.

В клас МХ65 победител стана Кристиан Иванов с КТМ. Втори се нареди Димитър Грозданов също с КТМ, а трети Христиан Даков – КТМ.

В клас МХ85 победител е Алекс Димитров с КТМ, втори Виктор Касабов – КТМ, трети Румен Мирчев с Ямаха.

В клас МХ1 шампионът на България за 2014 година Николай Йовчев с Хонда беше над всички и в двата манша. След него останаха Калоян Илиев с Ямаха, а трети Бисер Асенов с Кавазаки.

По време на квалификацията в клас МХ2 лидерът и шампион Майкъл Иванов получи повреда в своята машина Хускварна, след като отскочил камък повреди двигателя му и той не стартира в състезанието. В негово отсъствие победител стана Любомир Васев с Ямаха.

 Втори е Ивелин Манев със Сузуки, а трети Томислав Томов с Кавазаки.

В клас МХ победител е Мартин Тодоров Сузуки, втори - Юлиан Райчев Кавазаки, а трети един от местните любимци – Станко Боянов с Кавазаки.

Състезанието се проведе в памет на Добромир Добрев – Дени. Във всеки клас беше връчена купа за феърплей, а най-големият трофей отиде при Мариела Гогова от Берковица, която беше единствената дама на трасето в Бобошево.

Всички призьори получиха и специалния подарък, който се връчва от 1956 година насам – по една бутилка от прословутото бобошевско червено вино.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK