Сградата на Община Гърмен осъмна с изпотрошена входна врата и прозорци

Снимка: Infomreja.bg

С изпотрошена входна врата и прозорци осъмна тази сутрин сградата на общинската администрация в Гърмен. Със счупени прозорци са кабинетите на заместник-кмета, финансиста и други канцеларии в кметството, които са с лице към главната улица и площада в общинския център. 

Вандалският акт е извършен около 4 часа сутринта. Още през нощта са били уведомени служителите на Полицейския участък в Гърмен и РУ-Гоце Делчев. 

Рано сутринта оперативна група от разследващи полицаи и следователи е започнала оглед на местопроизшествието. 

Кметът Минка Капитанова потвърди информацията, но няма обяснение кой може да стои зад вандалския акт.

Разследващите работят по няколко версии за установяване на извършителите. Проверява се поръчителство по политически или други причини, като не се изключва посегателството да е с адрес ромския квартал "Кремиковци" и вчерашните протести на гърменци заради удължения до края на септември срок за премахването на незаконните къщи в гетото.

Общинската администрация не за първи път е обект на вадналски набези. За два месеца това е второто посегателство над сградата.

Вечерта след скандалната сесия в Общинския съвет в Гърмен, когато с жандармерия бяха изведени съветниците от ДПС заради взривеното недоволство на протестиращите, фасадата на кметството осъмна с десетки разбити в нея яйца.

Служителите от Община Гърмен се надяват институциите, които разследват поредния вандалски акт над администрацията, да си свършат коректно и бързо работата и да разкрият и накажат според закона извършителите и техните поръчители, ако има такива.

„Няма напрежение сред общинските служители, работният процес протича нормално", коментира пред ИНФОМРЕЖА Минка Капитанова. Тя уточни, че видеонаблюдение на сградата и площада в Гърмен няма, камери има само вътре в сградата, които обаче няма как да заснемат случващото се отвън.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK