Северна Корея е създала "най-мощните ядрени сили в света"

Ким Чен ун Снимка: ЕПА/БГНЕС

Твърдението е на севернокорейски медии

Под ръководството на своя лидер Ким Чен-ун Северна Корея (КНДР) успешно е създала най-мощната ядрена сила в света, съобщиха държавните медии на страната, докато режимът засилва развитието на ядрената и ракетната си програма, предаде южнокорейската агенция Йонхап.

Твърдението беше публикувано на фона на спекулации, че Пхенян е във финалната фаза на подготовката си да направи трети опит за изстрелване на военен шпионски сателит след два неуспешни опита през май и август.

"Със силата на революционната индустрия на управляващата Корейска трудова партия ядрената сила на страната рязко се увеличи и твърдо достигна най-високото в света равнище", се казва в редакционна статия на водещия севернокорейски вестник "Родон синмун" ("Вестник на работниците").

В стремежа си да изтъкне постиженията на Ким през тази година, в статията се споменават тестовото изстрелване на междуконтинентални балистични ракети от типа "Хвасон" и срещата на върха между лидера на Севера и руския президент Владимир Путин през септември в руския Далечен изток.

Северна Корея заяви вчера, че е определила 18 ноември за "ден на ракетната индустрия", за да отбележи миналогодишното успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Хвасон-17". /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK