Сестрата на прегазеното момче в София: "Надявам се Филип да е последният"

Снимка: Нова тв

Ина Арсова загуби брат си, след като пиян шофьор го помете на пешеходна пътека

В ефира на „Здравей, България” говори сестрата на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София.

„Проблемът е комплексен, на цялата държава. Мисленето на някои хора е, че са безнаказани и няма да има последствия, ако се качат зад волана след употреба на алкохол. В чужбина нещата са различни - в Гърция глобите са моментални. Ако не я платиш, следва лихва и натрупване на глобата. Няма вратички за обжалване”, каза Ина Арсова. По думите ѝ затова българите се страхуват да нарушават законите в Гърция, пише Нова тв.

„Не може най-голямата парична глоба за шофиране след употреба на алкохол да е 2000 лева. Това е смешна глоба, кой ще го е страх да се качи зад волана”, каза още почернената жена. „Жената е била с шофьора преди да се качи в автомобила и е знаела, че е употребил алкохол. В някои държави се наказва това, че знаеш, че твой близък шофира, употребил алкохол”, допълни Ина Арсова. Според нея в подобни ситуации семействата и близките са съучастници.

Сестрата на загиналия Филип призна, че той бил „уникално дете, което никога не е нарушило нито едно правило”. „Възпитано дете, което никога не е отишло на училище неподготвено, без домашно. Никога не би си позволил да пресече на друго място, освен на светофар или пешеходна пътека. Имаше силен дух и присъствие, беше пример за възрастните. От малък беше силен и отговорен. Нямаше нужда да му се повтаря. Много обичаше да се разхожда в центъра на София”, каза още Ина Арсова.

По думите ѝ младежът спортувал от малък. „Преди няколко месеца на тренировка по самбо си счупи ключицата. Думите му към родителите му бяха, че съжалява, че им е причинил това - да трябва да го водят по болници и лекари. Не искаше да е в тежест на никого, сам се оправяше с всичко, изкара отлични резултати от матурите. Никога не сме си мислили, че по този начин можем да бъдем наказани”, сподели още сестрата на жертвата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK