Сергей Станишев: България се надига. Нужно е още едно усилие, за да започнем промяна

снимка: Пресцентър БСП

ГЕРБ пишат историята на първите несвободни, не особено честни и съмнително законни избори

България се надига. Нужно е още едно усилие, за да започнем промяна. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев на пресконференцията в изборната нощ. Станишев изтъкна, че изборите не са приключили и БСП има всички шансове за победа на втори тур. „Можем да променим сегашното статукво”, категоричен беше той. Лидерът на БСП напомни, че битката е за бъдещето на страната ни – гражданите имат възможност да кажат „не” на страха и „да” на свободна, европейска, социална и демократична България. Станишев отбеляза, че на втори тур БСП ще разчита на подкрепата на всички демократично мислещи хора.

Станишев изтъкна, че изборите показват, че ГЕРБ губи подкрепа, а БСП покачва доверието в себе си и се очертава като водещата алтернатива. Той изтъкна, че повечето българи не подкрепиха управляващата партия. Лидерът на БСП изрази увереност, че разликата между първите двама кандидати в президентската надпревара е преодолима.

„Такива избори не е имало за 20 години. ГЕРБ пишат историята на първите несвободни, не особено честни и съмнително законни избори”, коментира Станишев. Той напомни за хаоса в  изборния ден и добави, че крайните резултати са под въпрос. „Бяха създадени максимално трудни условия за гласуване за гражданите”, възмути се лидерът на БСП. По думите му случващото се ни напомня как Бай Ганьо прави избори. „БСП ще прави пълно паралелно преброяване на резултатите”, заяви Станишев. По думите му не е имало избори, в които държавната машина да е била толкова обвързана с кампанията. Той даде пример с най- големия отпускар в държавата - Цветан Цветанов и с разпускането на парламента.

Председателят на БСП сподели, че при посещенията си в страната се среща с много отчаяни хора, които признават, че живеят все по- трудно. По думите му българите се чувстват забравени от държавата, те са категорични, че някой трябва да сложи край на това и търсят промяна.

Станишев благодари на кандидатите на БСП за местна власт, които имаха куража да се явят от името на левицата и ясно да заявят, че те са алтернативата. Той изтъкна, че те са професионалисти с опит, открити и почтени. Лидерът на БСП поздрави и всички останали кандидати и изтъкна, че социалистите ще водят открита и почтена политическа кампания.

„Влязохме в кампанията, за да спечелим”, заяви кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин. Той изтъкна, че участва в изборната битка, за да защити кауза – че България може да се развива по- добре и може да има друго лице пред Европа. Той призова да се спре с арогантността и да има съвместна работа по националните интереси. Кандидатът на БСП за президент настоя за съдържателни дебати с опонента си Росен Плевнелиев и изтъкна: „Разликата между мен и Плевнелиев е в независимостта”. Ивайло Калфин благодари на около 1 милион граждани, които подкрепиха него и Стефан Данаилов. „Всеки глас има значение. Ще очакваме вашата подкрепа и след седмица”, обърна се той към гражданите. Калфин не пропусна да отбележи, че това са най- зле организираните избори за последните 20 години.

„Нека Българите да покажем, че сме достоен народ и можем да решаваме съдбата си”, призова кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов. „Има още седем важни дни”, изтъкна той и добави, че двамата с Ивайло Калфин ще отстояват поетото като ангажимент пред гражданите. Данаилов се обърна към хората, които го познават от 50 години, към гражданите от ляво, център и дясно и призова за „съюз на всички”. /Пресцентър БСП/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK