Септември, Пирин Разлог и Банско взеха по една точка от втория кръг на Б група

снимка: infomreja.bg, архив

Отборите от Югозапада, които участват в обединената Б група Септември Симитли, Пирин Разлог и ФК Банско, трябваше да се задоволят с по една точка от поредния втори кръг на първенството. И докато симитличани и разложани играха на собствен терен и пропуснаха да се поздравят с победи то Банско спечели ценна точка, като гост на доскорошният участник елита Видима Раковски Севлиево.

На стадиона в Разлог домакините поведоха с 1: 0 в 55 – та минута, след чудесно изпълнение на пряк свободен удар от Владислав Шумантов. Този гол се коза крехка преднина и гостите от Спартак Плевен успяха да стопят преднината 15 минути преди края на срещата след гол на Десислав Русев. В края на мача гостите имаха възможност да си тръгнат и с трите точки.

В Симитли домакините пък се оказаха догонващи, след като Светкавица поведе в 16 минута с гол на Тихомир Кънев. До почивката момчетата на Стефан Гошев изравниха с попадение на Атанас Николов. Отборите на Видима Раковски и Банско завършиха 1:1 оформиха третото равенството в кръга след 1:1. Двубоят се игра при ужасно топло време, което затрудни много двата отбора особено през първото полувреме. 

В първите 20 минути чисти положения нямаше. В 26-ата минута Симеон Мечев стреля от около 25 метра, но право в ръцете на вратаря на Банско. Четири минути по-късно Наков от гостите стреля от пряк свободен удар, но вратарят Николай Митев плонжира и улови. През втората част двата тима вдигнаха темпото и в 61-ата минута Ангел Русев изведе Християн Кожухаров, който технично преодоля вратаря и откри резултата.

Само три минути по-късно гостите обаче изравниха. Със силен изстрел след изпълнение на свободен удар, Благой Наков се разписа за 1:1 и вкара третия си гол в два мача от началото на сезона. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK