Септември идва с облаци и дъжд, във вторник - риск от градушки

Снимка: Infomreja.bg

В неделя остава горещо с градуси до 39

Балканите продължават да са под влияние на горещи въздушни маси с високи температури, подобаващи за края на август. Неделният ден също ще бъде слънчев и над по-голямата част от страната безоблачен. Призори в някои източни райони има условия за понижена видимост. В часовете следобед единствено в планините на Югозапад са възможни изолирани краткотрайни летни превалявания в незначителни количества. Дневните температури остават без особени колебания – между 33 и 38-39 градуса, предаде Нова тв.

По крайбрежието в неделя и понеделник ни очаква слънчево време, с мъгли в някои райони призори. Източен вятър с умерени пориви. Дневни температури - до 30-31 градуса, на водата - около 26-27 градуса. Морето ще е неспокойно с вълни до 1-2 метра.

Обстановката ще е сходна и в понеделник. Във вторник следобед и вечерта обаче, заради преминаващ студен атмосферен фронт, облачността от запад на изток ще се увеличи и в западните райони ще се оформят гръмотевични валежи с риск от градушка. В късните часове процесите ще затихнат, без да засягат Източна България.

Ако се запазят текущите прогнози, по-сериозна неустойчивост във времето се очертава около 1 септември, когато валежите ще са на повече места, отново ще са с гръмотевична активност и потенциал за градушки, а в отделни точки на страната ще се излеят по-значителни количества.

Междувременно през втората половина на предстоящата седмица ще усетим захлаждане спрямо последните жеги – температурите ще се понижат в цялата страна, но по-осезаемо в западната половина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK