Семейството на Виолет Вьорлер сподели осмомартнеския празник с приятелите си от Клуба на инвалида

Снимки: Читалище "Асклепион"

През април тя отново ще дойде в Кюстендил и ще бъде в центъра на няколко големи културни събития

Вълнуваща беше поредната празнична среща на Виолет Вьорлер с Клуба на инвалида, с чиито членове тя не пропуска да се срещне при всяко свое идване  от Франция в Кюстендил. На осмомартенския празник на клуба тя доведе със себе си своя съпруг Даниел, трите им деца Кевин, Алисия и Катя, както и Пол, който е мениджър на кюстендилските хотелски обекти на семейството.

Както винаги, срещата донесе много емоции и на домакините, и на гостите, за които имаше специално приготвени традиционни български баници и погачи. Като осмомартенски подарък Виолет получи снимка на трите деца, направена по време на организираното неотдавна от нея събитие в Художествената галерия – представяне на книгата „Неслучайните случайности“, на което присъстваха и много от членовете на клуба.

За всяко от децата пък имаше негов художествен портрет в рамка, направен по време на същото събитие сред акварелите на световни майстори от Международното триенале на акварела. Приятелството на Виолет Вьорлер с хората с увреждания в Кюстендил е не е само заради щедрите подаръци, която тя прави всеки път за техния клуб, а най-вече заради сърдечното й отношение към тях, заради зачитането им от нея като пълноценни хора и за надеждата, която взаимно си дават, че човешкият дух е по-силен от всички изпитания, които могат да му бъдат изпратени.

През април В. Вьорлер отново ще дойде в Кюстендил и ще бъде в центъра на няколко големи културни събития, едното от които е публичното представяне на идеята за създаването на детски класически хор в Кюстендил, зелена светлина за която вече бе дадена на официална среща с кмета П. Паунов.

Това ще стане на 23 април в Художествената галерия с концерт на Хора на софийските момчета, на който по покана на Виолет ще присъстват и членове на Клуба на инвалида, станали вече – благодарение на нея, редовни посетители на стойностните музикални събития в града, съобщи Виолета Атанасова, член на Управителния съвет на СИБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK