Семейство от Скребатно изгуби бебето си! Обвиняват лекар от Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

„Сто пъти ми каза, че е сбъркал“, разказва свекърът Манчо Падюков

Само допреди няколко дни семейството на Виктор Падюков от село Скребатно беше в радостно очакване – след три месеца трябваше да му се роди второто детенце. Първото е на две години и половина. Трябваше…

Както първата, така и втората бременност на 26-годишната жена протичат нормално, докато на 14 август тя не получава болки. Обажда се на гинеколожката д-р Стоева от Гоце Делчев, при която ходи на консултации, но указанията по телефона не помагат и лекарката я насрочва за преглед на следващата сутрин. Болките обаче се засилват и семейството решава да потърси помощ във Филиала за спешна медицинска помощ – Гоце Делчев. Там дежурен лекар е хирургът д-р Феодор Фидошев. По негово указание медицинска сестра поставя инжекция на пациентката.

Семейството пътува обратно 20 км до Скребатно, където малко по-късно жената загубва плода си. Така, с мъртвото дете в ръце, свекърът й я връща обратно в Гоце Делчев, за да потърси помощ за нея. Отиват обратно в Спешното и застават пред д-р Фидошев, който най-напред отрича да има вина, но после, по пътя към Акушеро-гинекологичното отделение, се извинява.

„Сто пъти ми каза, че е сбъркал“, разказва свекърът Манчо Падюков и добавя, че в случая става въпрос не за някаква безобидна грешка, а за фатална.

Обвинението на семейството към лекаря е, че е трябвало да насочи жената към АГ отделението или поне да извика за консултация специалист гинеколог.

В момента се извършват две проверки по случая – вътрешна и от РЗИ – Благоевград. Разпитани са всички лица, които имат отношение по случая – д-р Фидошев, медицинската сестра и целият дежурен екип. Както казва завеждащият Филиала за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев – д-р Божиков, случаят ще се разгледа под лупа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK