Семейство от с. Гълъбово живее в ужасяваща мизерия (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Да помогнем!

Забравени от Бог, не защото до дома им няма път, за защото съдбата няма милост към едно семейство. Ако не знаете как изглежда отчаянието и мизерията, заповядайте в къщата на едно 5-члено семейство, за което дните са част от 365 причини за оцеляване. Празниците, в чието навечерие сме, са само понятие, което подминава тези хора. Двата полюса – имакът и недоимъкът, са парадоксите на днешното време, което тече така бързо за работещите и така бавно за тези, които искат, но не могат. Не знам защо хората стигат до тук, но пътят обратно се постига с протегнати за помощ ръце.

Преди няколко дни научихме за историята на Мустафа Шайгов, който е на 70 години и живее в село Гълъбово, община Белица. Той е пенсионер по болест и взима 176 лв. пенсия, с които трябва да издържа себе си и своите 4 деца. Мустафа има 4 деца, от които 2 са пълнолетни, а останалите ще станат на 18 години съвсем скоро. Неговата съпруга го напуска преди няколко години и ги оставя сами да се справят с живота.

В къща му част от прозорците са затворени с хартия и найлон и като цяло почти не е виждала ремонт.

Гълъбово е забравено от Бога място, на което живеят само няколко семейства надалеч едни от други, а работа няма никаква. Дрехите, които имат са стари и вече разпокъсани и като цяло имат нужда от всичко. Не са плащали сметки за ток, защото не им стигат пари и от ЧЕЗ са ги изключили.

Тяхната сметка е над 1 000 лева, които те няма как да намерят, за да платят и вече почти половин година са без ток. Нямат вода наблизо и са принудени да носят в шишета по няколко километра. Храната също не им стига, а магазин наблизо няма. Разчитат на добрината на хора, които им помагат, но въпреки това положението им не е розово.

Решихме да отидем на гости при Мустафа и мизерията, която видяхме трудно може да се опише с думи. Дрехите му са в окаяно състояние, но не се интересува за себе си, а от децата и за тях иска помощ. Оплаква се, че му дали само 50% по ТЕЛК инвалидност и му казали, че може да работи, а той едвам си стои на краката.

Неговата дъщеря Емине намери шоколад и ни почерпи с него, което ни остави без думи. Това за пореден път ни показва, че дават само тези, които знаят какво е да нямаш. Семейството е в огромна нужда от храна, дрехи, обувки, мебели и от средства, за да се плати сметката за ток.

 

 

Прозорци с найлон...
Пътят към дома
Къщата на Мустафа Шайгов
И портата...
Мустафа Шайгов
В малката стая
Входът
Мустафа Шайгов и дъщеря му
За огрев и топлина
Отоплението

КОМЕНТАРИ

Megi16:14 - 17.11.2019
Moje li tel.za vrazka
Гълъбово20:49 - 15.11.2019
Може ли телефон за връзка с Муса Гагъм?
Гълъбово14:06 - 14.11.2019
Само едно не разбирам къде е местната власт защо не са взели никакви мерки до сега?
Гълъбово14:03 - 14.11.2019
Телефон за връзка е изписан по горе.

FACEBOOK