Село Старчево въстана срещу намерение за изсичане на 300 декара гора

Снимка: Blagoevgrad-news.com

Според инвеститора сеч няма да има

Причината е внесено и одобрено в община Петрич инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаичен парк в местност край село Старчево. От общината успокояват, че все още няма категорично решение за сеч.

Изсичане на близо 300 декара гора и притеснения, че това ще доведе до наводнения през дъждовните месеци и засушаване през лятото, събра жителите на Старчево на мирен протест.

Кметът на Старчево подкрепя протестиращите. „Хората въстават заради собствения си живот. Това е част от екологичен проблем, който трябва да не се допусне“, каза Георги Кузманов.

От община Петрич обясняват, че процедурата е в начален етап, а изсичането на 300 декара гора не е предвидено. Работна група тепърва ще търси най-доброто решение.

„Ще организираме среща, включително ще поканим и инвеститора, за да бъдат обяснени всички обстоятелства, да са запознати и тогава вече в диалог да бъде взето разумно решение“, каза зам.-кметът в община Петрич инж. Минка Салагьорова.

За bTV инвеститорът заяви, че твърденията, че ще бъде изрязана гора, са неверни и коментира още, че вероятно някой се заиграва със страховете на хората. Той е категоричен, че ще се срещне с хората лично, за да ги запознае с проекта и да отговори на въпросите им. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK