Селма Тодорова представя изложба „Реинкарнации” в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Селма Тодорова представя своята изложба „Реинкарнации” в Художествена галерия „Владимир Димитров- Майстора” в Кюстендил. Тя ще бъде открита на 3 юни от 17.30 часа.

„Всички тези мои търсения в областта на превъплъщенията и преражданията са реализирани в последните седем години. Някои от тях са участвали в мои самостоятелни изложби, други показвам за първи път. Преродените са съвременни богове и богини, митологични същества, необикновени или обикновени хора, обезсмъртени със силата на изкуството преди много години. Търсенията ми в тази връзка се простират от цитиране на античния или ренесансов първообраз, който се интерпретира като съвременен. За мен е чест да представя изложбата „Реинкарнации” в галерията, в която обитава духът на Майстора”, казва Тодорова.

Селма Тодорова е родена на 7 ноември 1962 г. в София. Завършила е НХГ „Академик Илия Петров” през 1981 г. От 1983 до 1989 г. учи в НХА „Николай Павлович”.

Завършва през 1989 г. специалност Плакат в класа на проф. Иван Газдов. Член е на Съюза на българските художници. Произведенията на автора се намират в България, Гърция, САЩ, Канада, Израел, Франция, Белгия, Германия, Македония, Сърбия, Русия и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK