Селата в Кюстендилско тънат в боклуци, кметовете искат пролетно почистване

снимка: infomreja.bg

Кметове на част от селата в Кюстендилска община поискаха да започне пролетно почистване, тъй като през зимата в голяма част от населените места са се натрупали нерегламентирани сметища.

Първоначално предложението дойде от кмета на село Таваличево Бойко Перянски. Той предлага пролетното почистване да започне в началото на месец април. „Всичко е потънало в боклуци през зимата. Ако ни окажете съдействане с намирането на чували и ръкавици, ще ангажираме част от местното население, което ще се включи в акцията да изчистим населените си места. Още повече така ще посрещнем Великденските празници на чисто”, обясни Перянски. В подкрепа на предложението му излезе кметът на Шишковци Климент Терзийски, както и други кметски наместници.

Сред предложенията, които бяха поставени днес пред общинска администрация, е и това всеки един от кметовете да може да предоставя веднъж в месеца въпроси от местното население към кметството по актуални проблеми, които касаят малките населени места.

„Не може само да говорим за служебния кабинет, в селата имаме много проблеми, които чакат да бъдат решени”, категоричен беше и кметът на Шишковци Климент Терзийски.

 

КОМЕНТАРИ

gggg20:36 - 15.03.2013
Най голямото бунище в селата е от Горна Гращица по посока Невестино от дясната страна
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK