Седмокласничката Елена Бозукова от ПМГ-Гоце Делчев - шеста на финалното състезание по английски Spelling Bee

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

След едно много оспорвано състезание, каквото беше финалът на състезанието по английски  език Spelling Bee, което се проведе на 6-и май в хотел "Хилтън" в  София, седмокласничката Елена Бозукова от ПМГ „Яне Сандански" - Гоце Делчев се класира на шесто място сред 30 деца от цяла България.

Ученичката от Природоматематическата гимназия в Гоце Делчев показа своите отлични знания по спелуване на думи на английски език през първите седем  кръга на състезанието.

По време на следващите кръгове участниците трябваше да превеждат думи от български на английски и след това да ги спелуват. В последните кръгове най-добрите ученици от цялата страна спелуваха непознати за тях думи, извън списъка за предварителна подготовка.

Елена Бозукова не показа притеснение през всички кръгове, през които премина, и беше един от най-силните претенденти за призовите места.

След това невероятно състезание и организираното посещение на Американското посолство в София, организаторите от фондация  КОРплюС ще наградят  своите финалисти на националния кръг с едноседмичен езиков лагер в Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//