Седем младежи и девойки от Гоце Делчев заминават за Португалия по европейски проект

Снимка: Сдружение „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев”

Доброволци от Сдружение „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев” ще вземат участие в културен обмен, които ще се проведе в гр. Вила Реал, Португалия. Проектът „Културография – опознаване на културите чрез фотография” се финансира по програма Еразъм + на Европейския съюз и има за цел да популяризира междукултурния диалог и европейските ценности, както и да насърчи развитието на креативността, инициативността и организационните умения на участниците. 

В „Културографията” ще вземат участие близо 70 младежи от Португалия, България, Унгария, Полша, Румъния и Турция. Димитър Поюков, Никола Велев, Благовест Пулев, Джесика Галинова, Екатерина Терзиева, Валери Ушилков и Веселина Близнакова са българското участие в интернационалната инициатива. Дейностите по проекта са свързани основно с фотография и неформално обучение. 

Седемте български представители са подбрани след предварителна селекция, направена на база тяхната мотивация, познанията им по английски език и участието им в инициативите на организацията. Освен че ще имат възможност да се докоснат до други европейски култури и да срещнат нови приятели, младежите ще трябва да представят България и в частност региона на Гоце Делчев. 

Обобщените резултати от младежкия обмен ще бъдат представени в пътуваща фотоизложба, която ще посети държавите партньори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK