Седем души пострадаха при гасенето на пожара в Рила планина

снимки: infomreja.bg

Седем души са пострадали при гасенето на пожара над Рилския манастир, който бушува пети ден.

Служебен автомобил Лада "Нива" на НП "Рила" с четирима служители на парка катастрофира вчера след участие в потушаването на пламъците в Рила планина. 

Пътният инцидент е станал към 12.30 часа на пътя от Рилския манастир за град Рила.

Водачът изгубил контрол над автомобила, излязъл вляво от пътя, минал през насрещното платно и се приземил на таван в река Рилска. 

И четиримата пътуващи в колата са служители на НП "Рила" от района на Самоков. Транспортирани са в благоевградската болница.

Най-тежко е пострадал пътуващият на предната седалка до шофьора - 22-годишният Христо З. Той е със счупен прешлен.

Към 14 часа вчера той е транспортиран за „Пирогов”.

При катастрофата шофьорът на ладата - 65-годишният Павлин П. от Самоков /на снимката/, е получил рана на окото, 26-годишният Асен Б. от с. Маджарово е с контузия на гърден кош, а 56-годишният Христо Г.  - с комоцио.

След направени им изследвания тримата, които са по-леко пострадали при инцидента, са освободени за домашно лечение.

При гасенето на пожара в местността "Бели бор" са станали още няколко инцидента. Мъж е получил херния, а пожарникар е с натъртвания, след като се подхлъзнал по стръмен склон и паднал в реката.

Доброволец от столицата пък е с пукната капачка на коляното, също след падане по трудния планински терен.

Пожарът в местността “Бели бор” в Рила планина е локализиран от три страни. Днес гасителните действия продължават 130 души, летателната техника е в готовност при необходимост да се включи в гасенето. През нощта не е допуснато разрастване на площта на пожара, съобщиха от пресцентъра на кюстендилската полиция.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността “Празна торба” в близост до Илиина река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на РДГ – Благоевград.

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в землището на селата Тополница, Дяково и Делян. Наблюдение на района се осъществява и днес от екип на Горското стопанство. Този пожар обхвана територия от 3500 дка сухи треви и храсти и изгори около 350 дка смесена гора.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK