СДВР подгони шофиращите в бус лентите, в Благоевград полицаите "спят"

Снимка: Infomreja.bg

Не само в столицата има нарушения от подобно естество

Столичната полиция се похвали с мерките срещу водачи, които взима през последните месеци.

В летния сезон от СДВР бяха извършени множество контроли на шофьори, управляващи крайно шумни автомобили, преправени дори за да бъдат такива, а видео сигналите в социалните мрежи с дрифтовете предизвикаха полицаите да затегнат контрола още повече.

Сега от СДВР са санкционирали водачи, засечени да шофират в бус лентите.

В резултат на осъщественото взаимодействие със Столична община и ползването на записите и  от техните камери, тази година са санкционирани 400 нарушители, позволили си да карат в бус лентите. За сравнение, през изминалата година те са едва около 100. Забелязаните нарушения от служителите на Столична община се изпращат към СДВР за установяване на собственика и налагане на глоба. Според анализите, направени  до момента,  глобите, които са в размер на 50 лева, се връчват веднага и водачите обикновено ги плащат своевременно, съобщават от МВР.

Не така стоят нещата в Благоевград.

Три сигнала са подавани многократно до 112 с локация Благоевград, но мерки не са предприемани.

Булевардите в града са отсечки за развиване на високи скорости след полунощ. Никой досега не е санкциониран за нарушаване на нощната тишина.

Също така дрифтовете са почти ежедневни и за тях сезон няма – но и контрол липсва.

И не на последно място – докато МВР се хвали за проверките в София, спирките на автобусите на градския транспорт в Благоевград са паркинги за „аварирали“ автомобили. Включително такива и на полицията. Тъй като до по-голяма част от спирките има магазинчета за кафе и цигари – често самите служители на ОДМВР отскачат за по напитка, но престоявайки на спирките, което е незаконно.

От СДВР пък дават още информация за тяхната операция:

От началото на годината над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София - същите нарушения през миналата 2022 г. са били 180 000. Установен са над 1000 случая на шофиране след употреба на алкохол, и над 600 - след употреба на наркотици.  За отнемане на предимство на пешеходец са наказани 639 водачи, като за същото нарушение през 2022 г. са санкционирани 346.

И не на последно място – отново в Благоевград, се оказва, че полицията е безсилна срещу младежите, целещи с яйца и снежни топки градските автобуси. Подобни вандалски актове бяха извършвани над градския транспорт в Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK