Савеклиева и Андонов: Последните дни във властта се използват за уволнения

Политическата ситуация в страната е динамична и нестабилна и до прекратяването на мандата на сегашните управляващи и разпускането на 24-рото Народно събрание ще става все по-напрегнато, защото последните дни от управлението си правителството започва да използва по най-реваншистки начин, със серия от уволнения на директори на училища и уреждане на свои хора на властови позиции. 

Това заяви на пресконференция в Гоце Делчев депутатът от ГЕРБ и областен координатор на партията Даниела Савеклиева. 

В подкрепа на твърдението си Савеклиева посочи, че от няколко дни са назначени проверки в училищата в Кресна, симитлийското село Крупник и село Лъжница, община Гоце Делчев, като целта е уволнение на досегашните директори и назначаване на тяхно място на хора от партийните структури на ДПС и БСП.

"Не са случайни и насрочените конкурси за училищни директори в Копривлен, Блатска, Долно Дряново и в много други населени места, за да може преди изборите на ръководните постове да застанат техни хора", подчерта народният представител.

Ден след консултациите на политическите лидери при президента Росен Плевнелиев двамата депутати Даниела Савеклиева и Георги Андонов свикаха пресконференция в Гоце Делчев, за да обяснят на обществото, че след проведените избори за Европейски парламент в управлението на страната е настъпил пълен хаос.

В същото време двамата народни представители признаха, че са доволни от проведените при държавния глава консултации в неделя, на които е станало ясно, че банковата система в страната е стабилна и че инспирираната истерия е плод на нехайството на управляващите и правораздавателните органи.

„Хората не вярват вече нито на политиците, нито на журналистите. Убедена съм, че БНБ ще си свърши добре работата и хората трябва да знаят, че говоренето за фалита на банки е манипулация", увери Сакевклиева.

И двамата депутати бяха категорични, че ГЕРБ в никакъв случай няма да влиза в безпринципни коалиции с ДПС и БСП. 

"В момента се надпреварват да ни пришиват коалиционни партньори някои от партиите в проваленото правителство, за да въздействат на избирателите за всяване на недоверие и разочарование. Ние сме категорични, че отиваме на парламентарни избори с нагласата да сме първа политическа сила и да получим доверието на българите, за да съставим самостоятелно правителство. Така хората ще са наясно кой носи отговорността. В момента не се знае къде е отговорността - в сараите на Доган или в партийните централи на БСП, ДПС и Атака", коментира Савеклиева.

Тя и Георги Андонов допълниха, че въпреки упреците на част от членовете и симпатизантите на ГЕРБ, и предстоящата предизборна кампания ще премине под знака на толерантността и коректността, без манипулации и нападки към опонентите.

Вече в област Благоевград текат работни срещи с общинските ръководства, които с решение на Изпълнителната комисия са оторизирани да организират провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5-и октомври - датата, определена преди дни на консултациите при президента Росен Плевнелиев. 

Савеклиева и Андонов заявиха, че датата 5-и октомври, когато мюсюлманите ще празнуват свещения празник Курбан Байрам, не ги притеснява, тъй като сред мюсюлманите има привърженици не само на ДПС, но и на ГЕРБ, БСП и другите партии.

Друг е въпросът, че самите мюсюлмани заявяват, че въпросната дата за провеждане на избори за тях не е удачна и дори се чуват предложения за промяна, за да може хората да празнуват спокойно и да не се политизира самият им празник.

 

КОМЕНТАРИ

tbf15:10 - 01.07.2014
много са прости тия, и нагли
денис шенгов15:05 - 01.07.2014
боли ли като ви вадят зъбките господа гербаджиичета. смешковци такива
моля моля14:11 - 01.07.2014
Да точно така, не пишете ако обичате в герберските медии като тази, имате си ваши.
моля моля11:08 - 01.07.2014
Журналистите които работят под диктата на червените и ДПС против Андонов и ГЕРБ моля да си пишат тролските коментари в собствените медии а на пресконференциите да показват явната си неприязън към него и партията му а не да галят Андонов по оная работа и да му дават съвети и издават тайни от другите лагери. Журналисти крайно време е да сте етични за да си върнем доверието към вас .Не ви вярваме защото сте крайно двубични и продажни .

FACEBOOK