Сатовчанската Света Марина влезе във възстановения от фамилия Пулеви параклис

снимки: infomreja.bg

Китното село Сатовча днес след много години, благодарение на родолюбивата местна фамилия Пулеви, отново отпразнува подобаващо християнския празник Света Марина.

"Едни наистина достойни християни от родното ми село Сатовча - Костадин и Теодора Пулеви и техните родители Георги и Златка Пулеви, положиха огромен труд и вяра и възстановиха стария параклис "Света Марина", осветен според християнските канони", заяви за ИНФОМРЕЖА председателят на сдружението за опазване и възстановяване на паметници на културата "САТО" Тодор Узунов. Той е автор на уникалната икона, наречена от самия него "Сатовчанската Света Марина".

Събитието се проведе в местността "Марина" където е построен параклисът, посветен на Света Великомъченица Марина. На тържеството се събраха много местни жители и хора от близо и далеч. Сред тях бяха депутатът Георги Андонов, именници, роднини на голямата сатовчанска фамилия Пулеви, както и официални гости, поканени от Сдружение "САТО" - съорганизатор на празничното честване.

Тържествената света литургия отслужи отец Лазар, а след нея бе осветена иконата на Света Марина.

Местните жители благодариха на фамилията, възстановила параклиса, както и на Тодор Узунов за дарената икона на "Сатовчанската Света Марина".

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

AK20:55 - 18.07.2013
Ь ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ ПОГРЕБАЛНИЯ АГЕНТ АРБЕН МИМЕНОВ НА СНИМКИТЕ?
Иванчо19:31 - 18.07.2013
Марийке, ти жено си Марийка Самарджиева Депесарова...:))))
до Марийка19:24 - 18.07.2013
Що за глупости сте написали тук?...Г. Андонов дойде по покана на САТО и правихме среща после с групата за високо пеене за да се намери начин да и се помогне в тежкото положение. Това ли е мутренско!?
Марийка22:05 - 17.07.2013
Поздравления на фамилия Пулеви,на Костадин и Теодора! Бог да ги благослови! Защо беше нужно и политик да намесвате-Гошо Андонов е еманация на мутрите от ГЕРБ?!

FACEBOOK

//