Сашо Стоицов направи „Пробив“ в Градска художествена галерия в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Почитателите на изобразителното изкуство посрещнаха с аплодисменти изложбата на благоевградския художник Сашо Стоицов в Градска художествена галерия.

Той представи експозицията „Пробив“, част от Национална изложба за съвременно изкуство „11-11“, която преди 2 години Община Благоевград възроди, след повече от 25 години.

В благоевградската галерия жители и гости на града могат да разгледат над 40 изключителни произведения на изкуството, носещи авангарда. Нестандартната изложба ще остане подредена в ГХГ до края на месец ноември.

В нея всеки ще има възможност да открие една различна действителност, поднесена с изискан цвят и финес на линиите. Кураторът на изложбата Мария Василева представи пред присъстващите Сашо Стоицов, който е сред малцината български художници, които предвещават големите промени в българското изкуство след 1989 г. и продължават да са изненадващи и новаторски настроени и днес.

От своя страна, авторът благодари на Община Благоевград и Градска художествена галерия за условията и възможността да събере и покаже част от една културна история.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK