Сашко е добре, още е в реанимация, разследването продължава

Снимка: Infomreja.bg

Работата по случая не е приключила с намирането на детето

Близкият до семейството на Александър - Марио Антонов, е на мнение, че всички конспиративни теории са отпаднали след откриването на детето. Той смята, че момчето не е било държано от някого, а е изкарало дните в гората.

„В един момент аз загубих надежда. Защото осем дни в гората, само дете да оцелее, е наистина подвиг. Имайки предвид, че Александър е аутист и има инстинкт за самосъхранение, тайно се надявах, че е жив и здрав. Скоро ще бъде изписан от болницата и всичко ще бъде наред”, каза още той.

По думите му сега всеки прави догадки, затова призова: „Смятам, че хора, които не са запознати със ситуацията, не е нужно да коментират и да внасят някакъв смут. Аз имам своята версия, но мисля, че сега не е моментът да говорим за тези неща”, добави Антонов.

Сашко е в добро състояние, неговият баща и баба му са при него и вече спокойни.

Работата по случая не е приключила с намирането на детето, тепърва предстоят още много действия да се извършват от полиция, разследващи, прокурори и експерти. Ако се придобият данни за каквито и да е престъпления, ще се разследват. Това увери Ангел Папалезов, ръководилият издирването от „Криминална полиция”, ГДНП.

На брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Перник Албена Стоилова обяви, че се проверяват всички версии за изчезването на детето, включително държането му някъде против волята му. По думите й Александър е намерен със същите дрехи, които баща му е описал. 

Радослав Шарков е полицай от сектор „Издирване”. Той си спомня облекчението, което изпитал, когато разбрал, че 12-годишният Александър е открит жив.

Със заря, усмивки и сълзи на очите доброволците, участниците в спасителната акция и близките на Сашко посрещнаха щастливата вест, че той е открит жив и здрав. Срещаме ви с Ирина, която е сред доброволците, търсили момчето.

„Радостта беше всеобща. Всички празнувахме и бяхме щастливи. Толкова много сълзи от щастие не съм виждала”, обясни тя. Разбрала, че детето е открито от канала, по който доброволците си комуникирали. Първоначално помислили, че е фалшив сигнал.

„Спасителите на детето направиха огромен подвиг. Те заслужават една огромна похвала”, каза Ирина. 

Състоянието на 12-годишния Александър, намерен след девет дни издирване, е стабилно. Детето е преминало през множество изследвания в „Пирогов”, където е настанено. Прегледано е от най-добрите специалисти по детско здраве, работещи в лечебното заведение.

Момчето ще остане в Реанимация. Кръвните му изследвания показват, че е намирало начин да приема вода и храна. Здравният министър Асен Меджидиев увери, че за Александър се полагат най-добрите грижи. С детето е и неговият баща.

Психолози ще работят с момчето, което все още не е говорило. От „Пирогов” съобщиха: „Нощта премина спокойно за 12-годишното момче, настанено в Детската реанимация на болницата. Детето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота”.

*Материал по текстове на Нова ТВ.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK